گرانول چیست ؟ عوامل تاثیر گذار بر قیمت گرانول

قیمت pp: کیلویی 39.000 تا 55.000 هزار تومان | قیمت pe: از 40.500 تا 54.000 هزار تومان | قیمت بادی : 41.000 تا 44.000 هزار تومان

گرانول ها می توانند از پلیمرهای نو تولیده شده و در طیف وسیعی از صنایع پلاستیکی از جمله تولید لاستیک،کابل های برق و انواع مواد مورد نیاز برای بسته بندی محصولات بکار برده شوند.
اطلاعات فنی
صنعت مورد استفاده
  • ساخت وسایل پلاستیکی
  • نایلون
  • فیلم
  • لاستیک
  • کابل برق

قیمت pp: کیلویی 39.000 تا 55.000 هزار تومان | قیمت pe: از 40.500 تا 54.000 هزار تومان | قیمت بادی : 41.000 تا 44.000 هزار تومان

گرانول چیست ؟ عوامل تاثیر گذار بر قیمت گرانول

توضیحات تکمیلی گرانول چیست ؟ عوامل تاثیر گذار بر قیمت گرانول

برای اینکه بدانیم گرانول چیست و چه کاربردهایی دارد ، ابتدا باید با مفهوم آن آشنا شویم.شایان ذکر است که گرانول نوعی پلیمر نیست، بلکه شکل خاصی از مواد پلیمری است که از حالت پودری به اجسام دانه مانند تبدیل شده تا استفاده از آن آسان گردد. در ادامه به بررسی هریک از موارد زیر خواهیم پرداخت.

  • گرانول چیست و انواع گرانول
  • قیمت گرانول روز و عوامل تعیین کننده قیمت
  • گرانول چگونه تولید می شود؟
  • دستگاه تولید گرانول یا اکسترودر
  • قیمت انواع گرانول پلاستیک به چه عواملی بستگی دارد؟
  • گرانول خوراکی چیست؟

گرانول چیست و چه کاربردی دارد ؟

پلیمر هایی که در پتروشیمی تولید می شوند،برای سهولت در استفاده به شکل خاصی در می آیند که به این مواد گرانول می گویند.

گرانول ها می توانند از پلیمرهای نو تولیده شده و در طیف وسیعی از صنایع پلاستیکی از جمله تولید لاستیک،کابل های برق و انواع مواد مورد نیاز برای بسته بندی محصولات بکار برده شوند.

علاوه بر آن بازیافت ضایعات پلاستیک به گرانول های قابل استفاده نیز رو به گسترش است که ماده اولیه صنایع بسیاری از جمله لاستیک سازی ،آسفالت و سوخت اصلی کوره می باشد.

همچنین گرانول مستربچ به دلیل خواص خود شامل ایجاد شفافیت در محصولات رنگی ،بهبود بخشیدن فرآیند ذوب و عدم آلودگی محل تولید از محبوبیت بالایی برخوردار است. همچنین از مزایای استفاده از آن صرفه جویی در وقت ، انرژی و هزینه می باشد، به همین دلیل فروش مستربچ بسیار پر رونق است.

گرانول مستربچ را به طور کلی می توان به سه دسته زیر تقسیم بندی نمود :

  1. مواد پلیمر پایه
  2. مواد شیمیایی افزودنی
  3. عامل های سازگار کننده

در ادامه به تشریح هریک از این مواد می پردازیم و کاربرد آنها را بیان خواهیم کرد:

مواد پلیمر پایه :

در اینجا نیز به اقسام مختلف پلیمر پایه برای تهیه گرانول می پردازیم:

گرانول پلی اتیلن

این نوع ساختار کریستالی داشته و به صورت سبک، خطی و حتی با وزن مولکولی بالا نیز تولید می شود.
کاربرد: پلی اتیلن سبک برای تولید انواع کیسه های پلاستیکی و بسته بندی مواد و نوع سبک خطی آن نیز در تولید کابل های برق و مخابرات استفاده می شود.

همچنین پلی اتیلن با وزن مولکولی سنگین را می توان برای تولید قطعات ماشین های صنعتی و لباس های مخصوص ضد گلوله به کار برد.

جهت مطالعه بیشتر درباره پلی اتیلن و قیمت آن به صفحه پلی اتیلن چیست مراجعه فرمایید

گرانول پلی پروپیلن

ساختار خاصی از پلیمر که به شکل توپی بوده و بعد از پلی اتیلن دومین ترموپلاستیک پرمصرف است، همچنین دارای دو نوع مختلف می باشد که در صنایع به طور رایج به پ پ نساجی و پ پ شیمیایی معروف است.
کاربرد: برای تولید محصولاتی از جمله انواع اسباب بازی و بطری های مایعات مورد استفاده قرار می گیرد.

گرانول پلی کربنات

نوعی مواد پلیمری شفاف که به همین دلیل امکان انتقال نور را فراهم کرده و در تولید محصولات مختلفی نظیر چراغ خودروها و تجهیزات پزشکی کاربرد دارد.

گرانول پلی استایرن

پلیمری مصنوعی که سه نوع معمولی ،مقاوم وانبساطی از آن وجود دارد و نوع معمولی آن GPPS کریستالی و شفاف است.
کاربرد: از نوع انبساطی آن برای ساخت یونولیت و عایق های حرارتی ساختمان و از نوع مقاوم آن برای تولید بدنه فریزر استفاده می شود. همینطور در صنایع داروسازی و پزشکی کاربرد فراوان دارد.

جهت مطالعه بیشتر درباره پلی استایرن و قیمت آن به صفحه پلی پلی استایرن چیست مراجعه فرمایید

مواد شیمیایی افزودنی:

مواد پودری افزودنی شامل رنگ ها ،پر کننده ها و پیگمنت ها می باشند که با توجه به نوع کارایی محصول انتخاب شده و با افزایش حجم گرانول ها باعث می شوند قیمت آن ها به صرفه تر باشد.

عامل های سازگار کننده

برای اینکه مواد افزودنی و رنگ ها بهتر با گرانول ترکیب شوند، عوامل سازگار کننده مورد نیاز است که با خواص بهبود بخشی خود، سازگاری شیمیایی مواد را برای ترکیب افزایش دهند.

گرانول چیست و چه کاربردی دارد

عوامل موثر بر قیمت گرانول

عوامل زیادی بر قیمت گرانول تاثیر گذار هستند که در ادامه به تشریح هر یک خواهیم پرداخت:

قیمت pp: کیلویی 39.000 تا 55.000 هزار تومان | قیمت pe: از 40.500 تا 54.000 هزار تومان | قیمت بادی : 41.000 تا 44.000 هزار تومان

جهت اطلاع از قیمت مواد اولیه پتروشیمی به صفحه قیمت روز مواد پتروشیمی در بازار آزاد مراجعه نمایید

1. رنگ مصرفی : یکی از موثرترین عوامل رنگ می باشد، جالب است بدانید نوع بی رنگ گران ترین نوع است و بعد از آن رنگ های روشن و شفاف همانند زرد و آبی محبوبیت بیشتری دارند و در آخرین رده رنگ های تیره ارزان ترین هستند.

2.خلوص مواد :برای تشخیص ناخالصی، مواد گرانولی آزمایش می شوند؛تست خاکستر(ash)برای ناخالصی های غیر پلیمری و تست (DST)برای ناخالصی های پلیمری است و هرچه خالص تر باشند بهای بیشتری دارند.

3.نوع پلاستیک :بدیهی است که پلاستیک های مهندسی گران تر هستند و حتی ضایعات آن ها نیز از انواع دیگر قیمت بالاتری دارند.
لازم به ذکر است برای تولید مواد اولیه پلیمر می توان ضایعات پلاستیک را جداسازی و از بازیافت آن برای کاهش هزینه استفاده کرد. هر چقدر خواص پتروشیمی این مواد بیشتر باشند، طبیتعا ارزش آن ها بالاتر می رود.

در واقع قیمت گرانول بازیافتی طبیعتا نسبت به گرانول نو پایین تر است اما می توان با یک سری روش ها که در ادامه توضیح خواهیک داد کیفیت گرانول های غیر نو را افزایش داد که این امور هم موجب تفاوت قیمت در گرانول های بازیافتی خواهد شد.

گرانول بازیافتی یا نو ؟

یکی از عوامل مهم در کیفیت گرانول ، مواد پتروشیمی اولیه ای است که گرانول با آن تولید می گردد. معمولا گرانول ها یا با مواد پتروشیمی نو تولید می شود یا با مواد بازیافتی.

بر هیچکش پوشیده نیست که گرانول بازیافتی از نظر کیفیت قابل قیاس با گرانول مواد دست اول نیست اما به این نکته توجه داشته باشید که استفاده از گرانول بازیافتی موجب کاهش هزینه های تولید مواد پلاستیکی خواهد شد و از طرفی به محیط زیست هم کمک خواهد و همچنین می توان با رعایت یک سری نکات کیفیت گرانول بازیافتی را ارتقا داد.

تفکیک درست در مرحله جمع آوری مواد بازیافتی

هر چقدر که مواد به درستی و با رعایت اصول از یکدیگر جدا شوند در نتیجه محصول نهایی با کیفیت تر خواهد بود.

شستشوی مناسب مواد بازیافتی

در واقع هر عملی که موجب شود خلوص مواد در فرآیند بازیافت بالا رود به کیفیت گرانول بازیافتی کمک خواهد کرد و از طرفی مواد شستشو نشده موجب اختلال در فرآیند تولید گرانول خواهند شد.

تولید گرانول

 روند تولید گرانول چیست

گرانول برای مصارف گوناگون باید ابتدا ذوب و سپس شکل دهی شود تا در صنایع بی شماری به کار رود، از این رو به شکل های مختلفی برش می خورند که به تشریح آن خواهیم پرداخت.

روش برش گرانول زیر آب:

برای این روش کاربردی ابتدا مواد ذوب می شوند و از صافی عبور می کنند ،سپس به زیر آب هدایت شده تا در آن جا به سرعت برش داده شوند.

روش برش با رینگ:

در این مدل که گرانول ها به شکل دانه عدس در می آیند،و بعد توسط آبی بسیار سرد در اطراف مخزن در جریان است ،به آسانی برش داده می شوند.

تولید از طریق خشک کردن:

در این روش پس از اینکه مواد ذوب شدند و از توری های ریزی عبور کردند با عبور از مسیر های لوله مانند سرد، خشک شده و برش می خورند.

تولید توسط دستگاه:

این روند که به دستگاه اکسترودر و یا ماشین آلات تولید گرانول احتیاج دارد، از ساده ترین روش ها بشمار می آید که معمولا در کشور ما نیز بکار گرفته می شود.

دستگاه تولید گرانول (اکسترودر) چیست؟

گرانول ساز یا اکسترودر دستگاهی صنعتی می باشد که تحت فشار و حرارت مواد گرانولی را به موادی نوار مانند تبدیل کرده ،همینطور وسیله ای کاتر مانند به صورت مداوم آن را قطع میکند، بنابراین در بخش های مختلف صنایع پلاستیک کاربرد دارد.

عامل موثر بر کیفیت دستگاه اکسترودر

درجه فیلتر دستگاه:برای اینکه گرانول مرغوبی تولید شود، کیفیت دستگاه اکسترودر بسیار تاثیر گذار است. برای بالا بردن کارایی این دستگاه باید از فیلتر استفاده شود و هر چه منافذ این توری ریزتر باشد ،جداسازی بهتر انجام می شود.

نکات کاربردی خرید گرانول چیست؟

همان طور که می دانید قیمت ارز دارای نوسانات بسیاری است و به همین علت قیمت گرانول به طور روزانه اعلام می شود، حتی ممکن است چندین بار در روز تغییر کند. بنابراین توجه داشته باشید که گرانول را متناسب با کاربرد مورد نیاز خود تهیه کنید.
همچنین تامین کننده مواد اولیه برای خرید گرانول باید معتبر و بعد از تحقیق فراوان انتخاب شود؛ زیرا هزینه ای که پرداخت می کنید، نیازمند انتخاب بهترین گزینه است.

 

گرانول مستربچ چیست ؟

گرانول مستربچ چیست ؟ گرانول مستربچ چه مصارفی دارد ؟ مستربچ از چه موادی ساخته می شود؟

همانطور که در بالا گفته شد گرانول به دانه ریز گفته می شود که طی فرآیند خاصی شکل می گیرند. گرانول مستربچ نوع خاصی از گرانول می باشد از ترکیبات زیر ساخته می شود :

مواد پایه پلیمری : این مواد شامل ، پلی اتیلن ، پلی استایرن و … می باشد

افزودنی ها : برای دادن ویژگی خاص به پلیمر ها از مواد افزودنی استفاده می شود که اغلب از پیگمنت ، پرکننده و مواد تسهیل کننده استفاده می شود.

عامل حل کننده : جهت ترکیب بهتر مواد افزودنی و رنگ ها از عامل سازگار کننده استفاده می کنند.

جهت مطالعه بیشتر درباره مستربچ به صفحه مستربچ سفید مراجعه نمایید.

موارد استفاده از گرانول مستربچ :

سه کاربرد اصلی گرانول مستربچ به شرح زیر می باشد :

  1. 1.خاصیت رنگ دهی : مواد پلاستیکی به خودی خود بی رنگ هستند از مستربچ برای دادن رنگ، مانند سفید، مشکی و …. استفاده می شود.
  2. 2.خاصیت دهی : مستربچ ها برای ایجاد یک خاصیت ویژه مورد استفاده قرار می گیرند، مانند : خوشبو کنندگی، شفاف کنندگی و …
  3. 3.کاهش هزینه ها : مستربچ پرکننده به مواد اولیه خاصیت می دهند و موجب کاهش هزینه ها می شوند.

 

قیمت مواد گرانول پلاستیک

قیمت انواع گرانول پلاستیک تحت تاثیر چیست؟

گرانول پلاستیک ممکن است از مواد بازیافتی تهیه شود یا با مواد پتروشیمی به صورت دست اول ساخته شده و به دست مصرف کنندگان برسد.

قیمت انواع گرانول متفاوت است. طبیعتاً گرانولِ دست اول از کیفیت بالاتری برخوردار است و قیمت بالاتری هم دارد.

همچنین از آن‌جایی که قیمت مواد گرانول پلاستیک به بالا و پایین شدن ارز بستگی دارد، قیمت روز گرانول هرروز تغییر کرده و در سایت بروزرسانی می‌شود.

در خرید گرانول پلاستیک، نکته‌ی شایان توجه آن است که هرچه شفاف تر باشد گرانول مرغوب‌تری است چراکه رنگ پذیری بیشتری دارد.

نکته‌ی بعدی خالص بودن گرانول است که با تست ASH  و DST می‌توان به میزان ناخالصی های موجود در آن پی برد.

یکی دیگر از شاخص های مهم در گرانول پلاستیک میزان روندگیِ مذاب آن است که نشان می‌دهد مواد اولیه آن چند بار ذوب شده است. در صنعت پلاستیک به این شاخص MFI می‌گویند. MFI هرچه پایین تر باشد میزان روندگی پایین تراست . در نتیجه کیفیت و قیمت گرانول هم به دنبال آن پایین تر است.

برای انتخاب انواع گرانول پلاستیک اول باید ببینیم در چه صنعتی می خواهیم از آن استفاده کنیم.به عنوان مثال در صنایع بسته بندی مواد غذایی، بهداشتِ مواد بکار رفته در بسته بندی ها بسیار مهم است و می‌بایست از گرانول دست اول استفاده کرد.

گرانول خوراکی

گرانول خوراکی

بطور کلی به هر دانه کوچک گرد مانند گرانول گفته می شود.از گرانول در صنایع مختلف استفاده می شود و این واژه مختص صنعت تولید مستربچ نیست.گرانول در هر صنفی معنا و کاربرد خاص خودش را دارد. پودرهای گرانول را می توان در کاربردهای مختلفی مانند تولید پودر اسلحه، پودرهای آرایشی، تونر، دارو و غیره استفاده کرد.بنابراین گرانول خوراکی ارتباطی با گرانول مستربچ ندارد.

گرانول خوراکی هم که بنام گرانولا شناخته می شوند دانه های خوشمزه ای هستند که در دسته  تنقلات، اسنک قرار گرفته و بنوعی برای صبحانه پر مصرف می باشند.مواد تشکیل دهنده گرانولا معمولا جو پرک، مغزها و … می باشند که بشدت از سمت ورزشکاران پرطرفدار است.

قیمت گرانول خوراکی بسته به نوع موادی که داخل آن هست متفاوت است.اما یک بسته گرانولا بادام و کرنبری 400 گرمی قیمتی در حدود 210 هزار تومان دارد.

  • در اکسون پلیمر

  • گارانتی تمام محصولات ارسال رایگان به تهران و حومه
  • استفاده از بخش آزمایشگاهی و کنترل کیفیت پیشرفته
  • ارائه قیمت روز مواد اولیه پتروشیمی
  • مرکز پخش محصولات کربی پلیمر در ایران و کشورهای همسایه