قیمت روز مستربچ کربنات کلسیم یا مستربچ پرکننده
قیمت روز :کیلویی 26.500 تا 33.000 تومان
صنعت مورد استفاده
- تولید انواع فیلم های پلیمری
- تولید قطعات تزریقی و بادی
- صنایع گونی بافی
- صنایع بسته بندی
- قطعات خودرو
- لوازم خانگی
- لوازم الکتریکی
- قطعات صنعتی
- لوله های آب و فاضلاب
قیمت روز :کیلویی 26.500 تا 33.000 تومان
قیمت روز مستربچ کربنات کلسیم یا مستربچ پرکننده
توضیحات تکمیلی قیمت روز مستربچ کربنات کلسیم یا مستربچ پرکننده
مستربچ کربنات کلسیم : حتما در دوران ابتدایی، از گچ های رنگی بر روی تخته های گچی استفاده کرده اید. بیش از 10000 سال است که از گچ به عنوان ابزاری برای نوشتن بهره گرفته می شود که یکی از بهترین مواد میکروکریستالی می باشد. سنگ آهک نیز کربنات کلسیم حاصل از موجودات طبیعی است که در مقایسه با گچ فشردگی بیشتری دارد.
ماربل نیز سنگی بلورین و سخت می باشد. ماربل از تبلور مجدد گچ و یا سنگ آهک تحت حرارت و فشار بالا تولید می گردد. ماربل در آمریکای شمالی و کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا استخراج می گردد.
ذکر این نکته ضروری است که کربنات کلسیم را می توان شبیه به ترکیبات مستربچ دانست.
گرانول کربنات کلسیم چیست؟
پیش از آنکه به گرانول کربنات بپردازیم ابتدا باید معنای گرانول را بدانیم، خیلی از افراد این تصور را دارند که که گرانول در واقع نوع خاصی از پلیمر است، اما باید بگویم که کاملا در اشتباه هستید، گرانول در واقع ماده پلیمری با ویژگی های خاص نمی باشد.
هر جا نام گرانول به گوش خورد بدین معناست که مواد پوردری پلیمری به دانه های ریز تبدیل شده است و دلیل آن هم چیزی نیست به جز اینکه که گرانول موجب آسانی در تولید می گردد. گرانول ها می توانند از مواد نو و یا بازیافتی تولید گردند.
جهت آشنایی بیشتر با گرانول و انواع آن به صفحه گرانول چیست و چه کاربردی دارد را مطالعه نمایید.
گرانول کربنات کلسیم به دانه های ریزی گفته می شود که از کربنات کلسیم ساخته می شوند که جهت کاهش هزینه های اولیه و دادن خاصیت ویژه در تولید مواد پلاستیکی از آن استفاده می شود لازم به ذکر است به آنها مستربچ کربنات کلسیم یا پرکننده گفته می شود. ما در ادامه بیشتر به مستربچ های پرکننده خواهیم پرداخت و عوامل تاثیر گذار در قیمت گرانول کربنات کلسیم را تشریح می دهیم.
انواع مستربچ کربنات کلسیم یا مستربچ پرکننده
کربنات کلسیم خالص از ماربل استخراج شده و یا از فرایندهای شیمیایی بر روی کربن دی اکسید حاصل می شود. این مواد به 2 صورت و با ویژگی های متفاوت تولید می گردند.
1.کربنات کلسیم زمینی : از جداسازی و فرایند ته نشینی به صورت طبیعی تولید می شود که به نام GCC شناخته شده است. GCC در حقیقت پودری حاصل از تخریب سنگ آهک می باشد که ظاهری کریستالی دارد. لازم به ذکر است سایز این مواد متنوع بوده و از آن در داروسازی و صنعت بهره گیری می گردد.
جهت آشنایی بیشتر با کربنات کلسیم زمینی به صفحه کربنات کلسیم خوراکی مراجعه فرمایید.
2. کربنات کلسیم رسوبی : این مواد از ته نشینی مواد طی فرایند شیمیایی حاصل می گردد که بنام PCC شناخته شده است. سایز PCC برابر با قطر 2 میکرون می باشد و تنوع سایزی ندارد. این مواد در صنعت و تولید کاغذ مورد استفاده قرار می گیرد.
دانه های PCC ابعاد کوچکتر و خلوص بیشتری داشته و در مقایسه با GCC شفافیت بیشتری نیز دارد.
کاربرد مستربچ کربنات کلسیم در صنعت پلاستیک
از کربنات کلسیم یا CaCO3 به عنوان مستربچ پرکننده در صنعت پلاستیک بهره گرفته می شود. از آنجایی که این مواد خاصیت تطابق پذیری دارد، می توان آن را به سایزهای بسیار کوچکی تبدیل کرد.
از دیگر مزیت های این مواد می توان به سازگاری آن با پلیمرهای رزین و مرقون به صرفه بودن آن اشاره نمود. از CaCO3 به عنوان مواد افزودنی در ترکیبات پلاستیک بهره گرفته می شود.
CaCO3 موجب شفافیت سطح پلاستیک می شود. علاوه بر این ، در صورتی که سایز این کامپاندها کنترل شده باشد، سختی و مقاومت پلاستیک را بهبود می بخشد.
CaCO3قابلیت ترکیب با رزین های ترموپلاستیکی بی شماری را دارد. کامپاندهای پلی پروپیلن با کلسیم کربنات پر می شود که این امر موجب افزایش سختی مواد می گردد. علاوه بر این، موجب می شود تا پلاستیک عملکردی بی نقص در دمای بالا داشته باشد.
کاربرد مستربچ کربنات کلسیم در ساخت فیلم:
همانطور که در بالا ذکر شد از کربنات کلسیم استفاده های زیادی می شود اما یکی از مهمترین کاربردهای مستربچ کربنات کلسیم استفاده از آن در تولید فیلم های شفاف یا نیمه شفاف pp (که در اصطلاح به آن نانو اطلاق می شود) است.
هنگامی که از کربنات کلسیم به شکل مستربچ بهره گرفته می شود موجب می گردد، قدرت چاپ پذیری فیلم ها افزایش یابند و از طرفی هزیه اولیه تولید فیلم ها کاهش یابد و در نهایت قیمت نهایی که به دست مصرف کننده می رسد کمتر می شود.
هشدار : اگر بیش از حد از این مستربچ استفاده کنیم سبب میشود، دوختی که در نهایت قرار است بر روی فیلم ها بخورد از کیفیت مطلوبی را نداشته باشد، در واقع حرارت پذیری با کیفیتی نخواهند داشت.
نکته مهم دیگر در 6 ماه دوم سال که میزان رطوبت هوا زیاد است استفاده از مستربچ در تولید فیلم موجب ایجاد حباب های می شود که البته این مورد راهکارهایی ساده ای وجود دارد که در فرآیند تولید باید به آن توجه گردد.
قیمت مستربچ کربنات کلسیم (گرانول کربنات کلسیم) :
شرکت اکسون روزانه قیمت مستربچ کربنات کلسیم را در وبسایت خود قرار داده اما جهت کسب اطلاعات بیشتر و ارائه توضیحات بیشتر در خصوص قیمت قیمت کربنات کلسیم بهتر است با مشاوران فروش شرکت تماس حاصل فرمایید.
قیمت مستربچ کربنات :کیلویی 26.500 تا 33.000تومان
قیمت گرانول کربنات کلسیم به چه عواملی بستگی دارد :
سوالی که برای شما پیش خواهد آمد این است که چرا قیمت کامپاندها با هم متفاوت است، در ادامه به تشریح عوامل تعیین کننده قیمت خواهیم پرداخت.
میزان کربنات عامل مهمی در قیمت گرانول کربنات کلسیم:
هرچقدر میزان کربنات و مواد استفاده شده در کامپاند کربنات بیشتر باشد کیفیت نهایی محصول بالاتر است و در نهایت قیمت نهایی هم افزایش می یابد.
میزان ضایعات در مستربچ کربنات کلسیم :
به طور معمول می بایست از ضایعات در ساخت مواد بهره نبرد اما متاسفانه برخی از تولیدکنندگان برای کاهش قیمت نهایی بجای استفاده از مواد اولیه نو از ضایعات استفاده می کنند اما اکسون پلیمر با بهره گیری از بهترین مواد اولیه اقدام به تولید این محصول نموده و با کیفیت و قیمت مناسبی محصولات خود را روانه بازار کرده است.
لازم به ذکر است مش بندی و کشور سازنده هم از عوامل مهمی هستند که موجب تعیین قیمت کربنات می شود.
مزایای استفاده از ترکیبات کربنات کلسیم در صنعت پلاستیک
همانطور که ذکر شد از CaCO3 به عنوان پر کننده برای تولید کامپاندهای پلی پروپیلن استفاده می شود. مزیت های این ترکیب به شرح زیر می باشد:
1- بهبود عملکرد : اضافه کردن کربنات کلسیم به ورق های پلی پروپیلن باعث بهبود عملکرد پلاستیک در برابر حرارت می شود. علاوه بر این موجب افزایش مقاومت ، سختی و کیفیت پلاستیک می گردد. به منظور تولید پلاستیک مرغوب می توان از ترکیب این مواد تا میزان 40% استفاده نمود.
2- بهبود فرایند تولید : این مواد حتی فرایند تولید را نیز بهبود می بخشد. زیرا باعث می شود که پلاستیک حرارت گرفته و به سرعت خنک شود. این موضوع حتی در روند استفاده بهینه از انرژی نیز تاثیر گذار است. علاوه بر این خنک شدن سریع موجب کاهش انقباض می شود که این امر مانع شکنندگی می گردد.
3- اقتصادی بودن : بازار رزین به صورت مداوم و غیر قابل پیش بینی در حال تغییر است. بنابراین ترکیبات کربنات کلسیم می تواند از مصرف کنندگان در برابر افزایش قیمت های ناگهانی حفاظت کند. جایگزین کردن رزین آن هم به میزان 40% باعث کاهش قیمت پلاستیک تولید شده می گردد.
4- پایداری : امروزه بحث پایداری محصولات پلاستیکی یکی از دغدغه های تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است. مطالعات انجام شده نشان داده است که استفاده از پرکننده کربنات کلسیم در پلی پروپیلن به میزان 40 درصد باعث کاهش گازهای گلخانه ای به میزان 23% می شود.
5- تائیدیه FDA : افزودن این مواد به پلاستیک 100% مورد تائید سازمان FDA ( سازمان و غذا و دارو) می باشد. به همین دلیل بهره گیری از CaCO3 در ساختار بسته بندی مواد غذایی و دارویی هیچ مانعی ندارد.
موارد استفاده کامپاند کربنات کلسیم در فرآورده های پلاستیکی
از مستربچ کربنات کلسیم در صنعت پلاستیک و در مواردی از قبیل لاستیک، کابل های سیم ، دستکش های لاتکس، کیسه زباله و حتی فرآورده های سخت مانند لوله های اکسترود شده و پروفیل پنجره استفاده می شود.
سایر مصارف کربنات کلسیم در صنعت
CaCO3 در زندگی روزانه ما بسیار کاربردی می باشد و موارد استفاده آن در صنعت به شرح زیر است:
1- کاغذ، رنگ و پوشش ها : از این مواد به صورت گسترده ای برای ساخت کاغذ، پلاستیک، رنگ و پوشش ها به عنوان مواد پر کننده و یا رنگدانه های سفید بهره گیری می شود. این مواد به دلیل شفافیت و سفیدی در صنعت تولید کاغذ نقش به سزایی دارد.
به عبارتی می توان از آن به عنوان یک پرکننده سفید و مات با قیمتی مناسب بهره برد. در حقیقت ماده کربنات کلسیم باعث سفیدی، ماتی و نرمی کاغذ می شود. همچنین 30% از وزن رنگ، به کربنات کلسیم بکار گرفته شده در ترکیبات آن اختصاص می یابد.
2- ساخت و ساز : این مواد در ساخت و ساز نقش مهمی دارند. ماربل به عنوان یک متریال ساختمانی شناخته شده است. علاوه بر این در ترکیبات سیمان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
3- صنعت داروسازی : CaCO3 در تولید قرص های ضد ترشی معده نیز کاربرد دارند.
4- مکمل های کلسیم : CaCO3 به عنوان مواد اولیه در مکمل های کلسیم به کار برده می شود.
شاید جالب باشد بدانید که در ترکیب بسیاری از مواد خوراکی از قبیل بکینگ پودر، خمیر دندان، شراب و … نیز از کربنات کلسیم استفاده شده است. در کشاورزی نیز از این مواد برای خوراک حیوانات بهره گیری می شود. در مجموع وجود CaCO3 در طبیعت برای محیط زیست و پاکسازی آب مفید می باشد.
دلایل خرید مستربچ کربنات کلسیم :
کامپاند کربنات کلسیم، ترکیب مواد و کربنات کلسیم (پودر معدنی ) که به صورت سفید رنگ با مواد اختلاط می شود و محصول نهایی را ارزان سازی میکند ، از نظر هزینه خیلی ارزانتر از مواد اولیه اصلی می باشد و اضافه کردن این مواد به محصول باعث کاهش قیمت می شود که با توجه به محصول مورد نظر درصد مصرف قابل تغییر می باشد حدوداٌ از 10% تا 80% قابل استفاده می باشد .
از مزایای دیگر کامپاند کربنات کلسیم می توان به افزایش قابلیت چاپ و رنگ پذیری محصول بر روی سفره های یکبار مصرف اشاره کرد که اگر مواد به صورت خام ریخته شود چاپ انجام نمی شود یا ضعیف انجام می شود ، اما با اضافه کردن این ماده باعث چاپ پذیری بهتر و نگه داشتن جوهر و مرکب روی خود محصول می شود.
افزایش بهره وری ، پایداری حرارتی ،خواص مکانیکی و فیزیکی ،سختی خمشی که خیلی از موارد جهت تمیز کنندگی استفاده می شوند از دیگر مزایای این ماده می باشد.
در صورت استفاده از کامپاند کربنات کلسیم میتوانیم کاهش نرخ هم رفتگی و مکش های سطح قطعه را هم شاهد باشیم .
کاربرد این ماده در انواع فیلم های پلیمری ،قطعات تزریقی و بادی،صنایع گونی بافی،صنایع بسته بندی،قطعات خودرو ،لوازم خانگی ،لوازم الکتریکی ،قطعات صنعتی ،لوله های آب و فاضلاب و … می باشد.
مستربچ پرکننده چیست ؟
مستربچ پر کننده : وقتی برای خرید مستربچ پا در بازار می گذارید، با نام ها و واژه های متعددی روبرو می شوید و ممکن است برای یک محصول نام های متعددی پیدا نمایید.
مستربچ پرکننده نام دیگر کامپاند کربنات کلسیم است که دلیل این نام گذاری، قیمت پایین این مواد و همچنین وزن سنگینی اس می باشد، بنابراین واژه پرکننده اطلاق می شود که هم کاهنده قیمت است و هم موجب افزایش وزن محصول می گردد.
همانطور که می دانید قیمت مستربچ به ویژه مستربچ های رنگی (به غیر از سیاه و سفید) بسیار بالا می باشد و از آنجایی که کیفیت نهایی رنگ در محصولات پلاستیکی به میزان استفاده از مستربچ بستگی دارد جایگزینی برای این نوع مواد وجود ندارد.
اما مستربچ های پرکننده به نوعی برای مواد محصولات یکبار مصرفی که مرغوبیت آن ارتباط مستقیمی با سلامتی انسان ندارد مورد استفاده قرار می گیرد و هزینه های اولیه را برای تولیدکننده و در نهایت مصرف کننده کاهش می دهد. در تولید محصولاتی مانند سفره یکبار مصرف یا کیسه زباله بشدت ار مستربچ پر کننده بهره گرفته می شود
یکی از محصولات که با نام های متعددی شناخته می شود کامپاند کربنات کلسیم می باشد و جالب است بدانید که گاهی اوقات این ماده حتی با مستربچ سفید حتی اشتباه گرفته می شود زیرا تشخیص آنها کار ساده ای نیست و تنها متخصصین این حوزه قادر به تمیز داد این دو جنس از یکدیگر هستند.
بطور معمول ار کربنات کلسیم در بازار با نام های زیر یاد می شود که به نوعی همگی صحیح هستند.
- کربنات
- کامپاند کربنات کلسیم
- کربنات کلسیم
- کامپاند
- مستربچ پرکننده
- مستربچ کربنات کلسیم
گرانول کامپاند چیست ؟
گرانول کامپاند چیست ؟ اگر بخواهیم واضح توضیح دهیم باید بگوییم این سوال از پایه و اساس غلط است اما چرا ؟ برای تشریح این موضوع باید تعریف گرانول و کامپاند را بدانیم.
گرانول چیست ؟
از لحاظ علمی به تکه های گرد کوچکی از هر چیزی گرانول می گویند. اما در بازار ایران ، گرانول به معنی مواد بازیافتی در پلاستیک می با شود که از آن به عنوان مواد اولیه تولید استفاده می شود.
کامپاند چیست ؟
به اختلاط یک بیس پلیمیری با یک افزودنی کامپاند گفته می شود که متعارف ترین آنها در بازار صنعت پلاستیک ایران کامپاند کربنات کلسیم ، الیاف شیشه و… می باشد. لازم به ذکر است که کامپاند موجب ارزان سازی و تغییر خواص می شود.
همانطور که مشاهده کردید در این سوال دو چیز کاملا متفاوت در یک سوال گنجاده شده که واقعا غلط است.
جهت اطلاع بیشتر در مورد گرانول و انواع آن به صفحه انواع گرانول مراجعه نمایید.
کیفیت مستربچ پرکننده به چه عواملی بستگی دارد؟
کیفیت مستربچ پرکننده مانند خود مستربچ به چهار عامل مهم یعنی بهداشت حین تولید، میزان غلضت، مقاومت حرارتی، وضعیت ظاهری و شیوه بسته بندی نهایی کربنات کلسیم بستگی دارد.
هرچقدر که مواد تهیه شده از مستربچ پرکننده برای مصارف دارویی غذایی باشد فاکتور بهداشت به شدت اهمیت بالای خواهد یافت که امروزه با استفاده از نانو تکنولوژی تهیه مستربچ کاملا بهداشتی و بدون خطر برای سلامتی انسان ها میسر است.
فرمول مستربچ کربنات کلسیم
فرمول مستربچ کربنات کلسیم ترکیب شیمیایی CaCO3 است.این ماده پودر مانند نامحلول سفید به طور طبیعی در مواد معدنی، گچ، مرمر، سنگ آهک، کلسیت، صدف، مروارید و غیره وجود دارد.
در پزشکی از این ماده به عنوان یک آنتی اسید یا به عنوان مکمل کلسیم و همچنین به عنوان پرکننده در لوازم آرایشی استفاده می شود.
کربنات کلسیم به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده و به عنوان اصلاح کننده pH به استخرها اضافه می گردد.
این ماده در صنعت تولید مصالح ساختمانی استفاده گسترده ای پیدا می کند.
مستربچ کربنات کلسیم بصورت زیر آماده می شود:
1- CaCO3 با استفاده از دی اکسید کربن و آهک خشک شده به عنوان مواد خام به دست آمده و به کلسیت تبدیل می شود.
البته روش دیگر برای به دست آوردن کلسیت، افزودن کربنات سدیم به کلرید کلسیم است که طبق فرمول زیر می باشد:
Ca (OH)2 + CO2 → CaCO3 + H2O
CaCl2 + Na2CO3 → CaCO3 + 2NaCl
هنگامی که دی اکسید کربن بیش از حد عبور داده شود هیدروژن کربنات کلسیم تشکیل می شود.
2- مستربچ کربنات کلسیم در مقیاس بزرگتر با عبور گاز دی اکسید کربن از هیدروکسید کلسیم (آهک رانده شده) تهیه می شود. با این حال، اگر دی اکسید کربن بیش از حد عبور داده شود، هیدروژن کربنات کلسیم محلول را تشکیل می دهد.
Ca(OH)2 + CO2 → CaCO3 + H2O